תחזוקת דוד שמש

דוד השמש הוא אחת מהמערכות היותר אמינות שקיימות בבית ולמעשה כאשר התקנתם דוד שמש, התקנתם מערכת שיכולה לשמש אתכם לעשר שנים ולפעמים גם יותר. אך יש אבל אחד בעניין הזה! כדי שהדוד שלכם יהיה תקין לכל כך הרבה זמן עליכם לבצע תחזוקת דוד שמש נכונה ועקבית.

בכתבה הבאה נסביר איך מבצעים תחזוקה נכונה, מתי אתם יכולים לעשות זאת לבד ומתי יש צורך באיש מקצוע.

 

חשיבות ניקוי דוד השמש

דוד השמש הוא למעשה מערכת לחימום מים, לכן במערכת עוברים בכל יום כמויות של מים שמתחממים ולפעמים מספר פעמים ביום.

המים מכילים בתוכם מינרלים ומלחים מסיסים, כאשר המים מתחממים ומגיעים לטמפרטורות גבוהות, חלק מהם מתאדה וגורם למלחים ולמינרלים להתקשות ולהפוך לאבן.

האבן שנוצרת היא למעשה האבנית. מדובר בשכבה של אבן גיר שעם הזמן מצטברת ויוצרת שכבות חזקות מאוד על חלקים שונים בדוד.

נשאלת השאלה, למה האבנית לא טובה לדוד שלכם? האבנית למעשה פוגעת ביכולת של הדוד לבצע את הפעולות שלו כמו שצריך כי היא חוסמת את הקולטים ואז נכנסות פחות קרני שמש, היא מצטברת על גוף החימום וגורמת לו לעבוד קשה יותר ולבסוף להישרף והיא הורסת את הצינורות.

 

שטיפת קולטי שמש

קולטי השמש הם למעשה החלק שבו מתחיל כל תהליך חימום המים. ללא קולטי שמש נקיים ותקינים, תהליך חימום המים עשוי להיפגע.

תחזוק נכון של קולטי השמש יכלול ניקוי שלהם מאבק שמצטבר במשך הזמן בעזרת מטלית לחה וניקוי אבנית בעזרת מטלית עם מעט חומץ.

לחומץ יכולת לפרק את האבנית. את האחזקה הזו חשוב לעשות לפחות פעם בשנה. כאשר עוברים את הזמן הזה, לרוב תצטבר אבנית קשיחה יותר וכנראה שתזדקקו להביא איש מקצוע בתשלום.

 

ניקוי אבנית בדרך הנכונה

אז כמו שאמרנו, להסיר את האבנית מהקולט ניתן לבצע בעזרת חומץ שלו יכולת פירוק טובה.

כדי לעשות זאת נכון, מומלץ להגיע עם דלי קטן שבו מים פושרים מהולים בחצי כוס חומץ. בעזרת מטלית ספוגה שימו מעט מהתערובת של החומץ עם המים על אזור הזכוכית של הקולט ותנו לה כעשר דקות מנוחה.

לאחר מכן נגבו את האבנית בעזרת המטלית וחזרו על הפעולה. במידה ותבצעו את הניקוי הזה מידי שנה, לא סביר שתצטבר לכם אבנית קשה וההסרה תהיה קלה ופשוטה.

 

תחזוקת דוד שמש – מתי נכון לבצע טיפול

טיפול של דוד השמש צריך לבצע לפחות פעם בשנה ומומלץ לעשות זאת בתום החורף, איך שמתחילים לבצבץ להם ימים חמים יותר, כך אתם תכינו את הדוד שלכם היטב לעונה החמה.

כמו כן, בימי הקיץ החמים מאוד, אזורי הדוד לוהטים, לכן העדיפות היא לטפל בו בבוקר עוד לפני שהשמש היוקדת לוהטת על חלקי הדוד.

מי שמעוניין להגדיל ראש בנושא התחזוקה, יוכל גם לבצע ניקוי כזה לפני תחילת החורף, כי גם כאשר אתם מדליקים את הדוד החשמלי מצטברת אבנית על גוף החימום וחלקים נוספים.

 

הצטברות אבנית על גוף החימום

גוף החימום הוא אחד הרכיבים שבהם הצטברות האבנית היא הגדולה ביותר. גוף החימום נמצא בתוך מיכל המים והחום כמובן מתרכז סביבו.

הצטברות האבנית היא גדולה מאוד ומפריעה לפעולתו. בתחילה, כאשר יש הצטברות אבנית מועטה יחסית, גוף החימום יבצע את עבודתו, אך אתם תתחילו להרגיש שהמים לא מתחממים מספיק.

עם הזמן, ככל שמצטברת יותר אבנית, גוף החימום עובד קשה יותר ולסוף מגיע למצב של שריפה שלו. גוף חימום שנשרף יגרום לכך שלא יהיו לכם מים חמים.

 

החלפת גוף חימום בדוד

גוף חימום שנשרף, יביא למצב של מקלחות עם מים קרים שלא יתחממו ויאלץ אתכם להחליף אותו.

זהו מצב שבו תזדקקו לעבודה של איש מקצוע. ההמלצה היא למנוע זאת מראש ולדאוג לניקוי שלו מידי שנה. תוכלו לבצע זאת בעצמכם כמו עם הקולטנים או להזמין בעל מקצוע.

בכל מקרה, גם אם תזמינו איש מקצוע שינקה את האבנית מגוף החימום, זה יעלה לכם פחות מאשר להחליף גוף חימום שרוף.

לסיכום, אבנית היא הצרה הגדולה ביותר בדודי שמש ודודי חשמל. תחזוקה נכונה של ניקוי האבנית מידי שנה תעזור לכם לשמור על הדוד לזמן רב יותר המגיע למספר שנים טובות.

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן