תיקון מערכת סולארית בבניין משותף

מפאת גודלם של בבניינים משותפים, חלק מהמערכות חייבות להיות משותפות. כלומר, אם בבניינים הישנים, הנמוכים יחסית, לכל דירה היה דוד נפרד וגם קולט נפרד, כיום זה אחרת. כיום, כלל הקולטים, של כל הדירות, שייכים בעצם למערכת סולארית אחת משותפת.

יש לכך יתרונות ויש לכל חסרונות. נסביר מה חשוב לדעת על תיקון מערכת סולארית בבניין משותף ואיך התיקון יחזיר לכם את המים החמים. 

מתי לא צריך לתקן מערכת סולארית בבניין משותף

תוך כדי ההסבר שלנו לגבי תיקונים במערכת סולארית בבניין משותף, נסביר בקצרה גם איך עובדת מערכת סולארית כזאת. כך תוכלו להכיר גם מקרים שבהם בעצם התיקון כלל לא הכרחי וניתן להתקין אביזר מיוחד שישפר את כמות המים החמים בדירה שלכם ואף יחסוך לכם בהוצאות החשמל של חימום המים, או שישנם מקרים בהם דוד השמש לא מחמם מסיבות טכניות שידרשו מכם להביא טכנאי דודים ספציפית לדירה שלכם.

במערכת המשותפת, על גג הבניין מחוברים בצמידות האחד לשני כל הקולטים, של כל הדיירים. הדודים עצמם נמצאים בתוך הדירות, בנפרד. אם המערכת יחסית חדשה או מתוחזקת, לא צפויות תקלות מיוחדות בקולטים עצמם. אך בכל זאת יתכן שחוויתם מחסור במים חמים. הסיבה היא שכל צנרת המים החמים שעוברת מהקולטים אל הדודים משותפת עבור כל הדיירים ביחד. 

בחורף, אם אתם מפעילים את הדוד החשמלי וכל שאר הדיירים לא, המים הקרים שבתוך המערכת נכנסים בחלקם לתוך הדוד שלכם. התוצאה, אתם מקבלים פחות מים חמים. הפתרון, התקנת פקחום. זהו אביזר חכם שבודק את חום המים במערכת הכללית וגם בדוד שלכם. אם בדוד שלכם המים מתחממים, הפקחום חוסם את הכניסה של המים הקרים מבחוץ ואתם מרוויחים. מקלחת חמה יותר, בפחות כסף.  

תיקון צנרת במערכת הסולארית

במערכת הסולארית בבניין המשותף עוברת צנרת. הצנרת הזאת מכילה מים במעגל סגור, עם חיבור לקולטים. כלומר, כל הקולטים מתחממים, החום עובר דרך צינורות מים חמים קטנים שבתוך הקולטים ומועברים לתוך הדודים. צינור המים החמים מבצע תהליך שנקרא החלפת חום דרך צינור פנימי נפרד. 

הצינור הפנימי שנכנס לדוד מחמם את המים שמגיעים דרך שעון המים הפרטי שלכם (כלומר שלא משותף לכל הבניין). אם הצנרת של המערכת הסולארית התפוצצה או ניזוקה באיזה שהוא מקום בדרך, צריך לבצע תיקון. כאשר הקלקול הינו במערכת משותפת השייכת לכל הבניין, הוועד יישא בעלות התיקון. אם התקלה היא בחלק השייך רק לדירה עצמה, התיקון נעשה על חשבון הדייר. 

תיקון מערכת סולארית בבניין משותף

תיקון תקלה במשאבה

כאמור, מערכת סולארית בבניין משותף היא משותפת לכלל הדיירים. אחד מרכיבי המערכת החיוניים לפעולה תקינה נקרא משאבת סחרור. המשאבה הזאת נועדה לסחרר את המים ולהעביר את המים החמים (שהתחממו בקולטים), בפיזור אחיד אל כל הדירות. כך בעצם מקבלים כולם את המים החמים ברוב השנה, כאשר השמש זורחת. 

אם יש תקלה במשאבה של מערכת סולארית, זה לא קלקול שאינסטלטור יכול לבצע. לא יעזור אם מחליפים תרמוסטט, למשל. תיקון מערכות סולאריות ייעשה בצורה פשוטה – על ידי תיקון של המשאבה. במידה והמשאבה תקולה לחלוטין ולא שווה לתקן, מקובל להחליף אותה בחדשה. 

תיקון משחרר אוויר במערכת סולארית

המערכת הסולארית מכילה חלקים רבים שנועדו לשמור על הדודים ולאפשר פעילות תקינה ללא הפרעות. במערכת הסולארית לא אמור לזרום אוויר אלא אך ורק מים. אם יש בפנים אוויר, חימום המים יתבצע בצורה הרבה פחות טובה. עלולים להיגרם לחצים שפוגעים ביעילות ויכולים לגרום לקלקולים נוספים. כל זאת בא למנוע חלק שנקרא משחרר אוויר. בכל פעם שנוצרים כיסי אוויר במערכת, החלק הזה מפריש את האוויר החוצה. אם החלק הזה תקול, נדרש תיקון משחרר אוויר במערכת סולארית. 

לסיום נסכם את הדברים החשובים שתיארנו כאן:

  • ראינו אילו סיבות נפוצות יכולות להביא לכך שבמערכת סולארית מרכזית אין מים חמים
  • למדנו שהתקנת פקחום יכולה לחסוך לכם כסף וגם לשפר את כמות המים החמים שמייצר הדוד שבבית שלכם. 
  • תקלות מסוימות של מערכות סולאריות לבתים משותפים יתוקנו אך ורק על ידי טכנאי מערכת סולארית (כלומר, לא אינסטלטור הוא זה שיוכל לתקן בצורה מיטבית).
מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן