דוד חשמל לא מחמם

דוד חשמלי לא מחמם: התקלות האפשריות

דוד שמש לחימום מים הוא השיטה הנפוצה בישראל בעבר וכיום. אנו מנצלים היטב את אנרגיית השמש בעונת הקיץ ובחורף עוברים בדרך כלל לחמם את המים באמצעות דוד חשמל.

כאשר משתמשים בדוד חשמלי, יש מספר תקלות נפוצות שמשפיעות על חימום המים בדוד ובמצבים אלו כנראה שנזמין טכנאי או חשמלאי שיפתרו עבורנו את התקלה.

על מנת שתדעו מה לעשות במצבי התקלה השונים, ריכזנו עבורכם מספר תקלות ומה לעשות כאשר אתם נתקלים בהם.

 

דוד החשמל דולק ולא מחמם

מה תעשו לפני שאתם מזעיקים טכנאי? אם דוד החשמל שלכם דולק ולא מחמם, לפני שאתם מזמינים טכנאי או חשמלאי, עליכם לוודא מה מקור התקלה, כך תוכלו להזמין את בעל המקצוע הנכון ולא תשלמו על עלות טכנאי או חשמלאי לשווא.

תחילה ודאו האם התקלה נובעת מבעיית חשמל. בדקו אם המפסק של הדוד דולק, במידה ולא, בידקו האם החשמל בבית עובד.

אם לא קיימת בעיית חשמל בבית, אך המפסק לא נדלק, כנראה שמדובר בבעיה חשמלית במפסק עצמו. במצב זה כדאי להזמין חשמלאי שיחליף את המפסק.

אם אתם גרים בניין משותף ואין לכם מים חמים, כדאי לבדוק האם יש שעות מסוימות שהדוד שלכם כן מצליח לחמם את המים היטב.

במידה וזה המצב, כנראה שלא מדובר בתקלה, אלא במצב שבו זולגים מים קרים מהצינורות המשותפים בבניין אל המים שחיממתם באמצעות הדוד החשמלי, כך שהמים הופכים להיות פושרים.

לבעיה זו יש כיום פיתרון פשוט באמצעות מערכת פקחום שיודעת לייצר שסתום בין הצינורות המשותפים לדודים הביתיים כאשר המים בצינורות קרים. במידה והדוד לא מחמם את המים בכל שעות היום, זה הזמן להזמין טכנאי דוודים.

 

תקלה במערבל מים הגורמת לדוד החשמל לא לחמם

תפקידו של מערבל המים הוא לערבב מים קרים עם המים הרותחים שבדוד על מנת להגיע לטמפרטורה של 52 מעלות המותרת על פי התקן.

במצבים שהמערבל תקול, יכנסו לדוד שלכם מים קרים בלי הפסקה והם לא יתחממו. את התקלה הזו ניתן לזהות כאשר הדוד מחמם את המים מעט ואתם מדליקים את הדוד החשמלי פעמים רבות ומבזבזים המון חשמל.

במצב זה כדאי להזמין טכנאי שיחליף עבורכם את המערבל.

 

תקלה בגוף חימום

תקלה בגוף החימום היא תקלה נפוצה מאוד שמשפיעה על חימום המים של הדוד שלכם. במצבים בהם יש תקלה בגוף החימום, אתם תרגישו כי הדוד שלכם לא מחמם את המים.

תקלות בגוף החימום נובעות בעיקר מהצטברות של אבנית על דפנות גוף החימום. ככל שיש יותר אבנית, גוף החימום יתקשה לחמם את המים עד מצב שבו הוא יפסיק לחמם כמעט לגמרי ובמצבים ממש חמורים של אבנית הוא גם עלול להישרף ותצטרכו להחליפו.

על מנת להימנע ממצב זה, חשוב מידי כמה שנים לבדוק את מצב האבנית על גוף החימום.

 

תרמוסטט לא עובד, והדוד החשמלי לא מחמם

התרמוסטט בדודי החשמל הוא הווסת שמגדיר לגוף החימום מתי לחמם את המים ומתי להפסיק כאשר הגיעו לחום הרצוי.

תקלות בתרמוסטט הן בעיקר בהעברת המסר לגוף החימום. במצבים בהם התרמוסטט תקול, לא יועבר מסר לגוף החימום להפסיק לחמם את המים ולכן הוא יגיע למצב שהוא נשרף.

מצבים בהם התרמוסטט וגוף החימום לא מחוברים בצורה נכונה, יגרמו לכך שהמסר לא יעבור לגוף החימום ואז סביר שגם בתקלה זו גוף החימום ישרף.

אם אתם מזהים מצב שבו הדוד שלכם לא מחמם, תזמינו טכנאי שיבדוק את מצב התרמוסטט וגוף החימום ויחליף אותם בעת הצורך.

לסיכום, קיימות מספר תקלות נפוצות בדודי חשמל. לפני שאתם מזמינים טכנאי או חשמלאי, בידקו תחילה ממה נובעת התקלה, לאחר שהבנתם, תזמינו את בעל המקצוע המתאים לתיקון התקלה.

ואם אתם גרים בבניין משותף ואין לכם אף אחת מהתקלות שהזכרנו, הזמינו לכם התקנה של מערכת הפקחום ותתחילו להנות ממקלחות חמות וחיסכון בצריכת החשמל.

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן