אין מים חמים בבניין משותף

יום אחד, ללא התראה מוקדמת הבחנתם שאין מים חמים בבניין המשותף. אבנית, סתימות במערכת ועוד שורה שלימה של תקלות לא רצויות עלולים למנוע מכם את המים החמים במקלחת ובכלל, בברזים.

למתגוררים בבניין משותף, לא תמיד התקלה מביאה לכך שרק לכם מכל השכנים אין מים חמים. לפעמים זוהי בעיה כללית של הבניין ובכל זאת, במקרים מסוימים אפשר להסדיר את הכל גם ללא קשר ליתר השכנים. נסביר בקצרה איך עובדת מערכת סולארית ביתית לחימום מים בבית משותף, מה יכול לגרום לתקלות ואיך מחזירים את המים החמים. מידע נוסף על מקרים בהם אין מים חמים בבניין המשותף.

האם הבעיה בקולטי הדודים?

מחיריהם של מערכות סולאריות בכלל ושל מערכות סולאריות לחימום מים בפרט ירדו בשנים האחרונות. הקולטים עובדים בצורה יעילה ויכולים לחמם את המים בצורה חסכונית, כמעט עד לטמפרטורת הרתיחה. אם שמתם לב שאין מים חמים בקיץ, בהחלט יתכן שמדובר בתוצאה של תקלה בקולטים.

הביאו בחשבון שבבניין משותף כיום, הקולטים אינם משמשים בנפרד כל דירה ודירה. מדובר במערכת סגורה, שבה כל הקולטים ביחד מעבירים את המים החמים אל הדודים הפרטיים שנמצאים בכל דירה. אם כל הקולטים או אפילו חלק מהם ניזוקו או התיישנו, בהחלט תרגישו שיש פחות מים חמים. 

מדוע אין מספיק מים חמים גם כשקולטים תקינים

אחרי שהסברנו כי בבניינים משותפים קיימים קולטי שמש משותפים, צריך להבין משהו נוסף. אפילו אם הקולטים תקינים לחלוטין ומספקים מים חמים בזכות קרינת השמש, עדיין עשויות להתעורר תקלות או ליקויים או הרגשה כאילו הדוד לא מחמם את המים מספיק. לדוגמא, ישנה תופעה שבה הקולטים מחממים היטב את המים, אבל בגלל שמדובר במערכת סגורה, המים שמגיעים לדוד הפרטי בדירה שלכם יוצאים די קרים.

ההסבר הוא כזה:

המים החמים שמגיעים זורמים באותה מערכת צינורות משותפת, כך שאם הרבה משפחות השתמשו במים החמים, טמפרטורת המים במערכת המשותפת יורדת. תופעה כזאת אפילו תתרחש אם אתם מדליקים את הדוד החשמלי (בויילר). בגלל הכניסה של מים קרים יותר לתוך הדוד שלכם, אתם מפסידים אנרגיה (וכסף). כדי לפתור את הבעיה ניתן להתקין מכשיר חכם בדוד, שנקרא פקחום. פקחום יודע לסגור את הדוד שלכם ולמנוע כניסה של מים קרים מבחוץ, מתוך המערכת המשותפת. 

אין מים חמים בבניין משותף

מתי קיימת תקלה בפלנג' ואיך מחליפים 

מי שרוצה לדעת בקצרה איך עובדת מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף צריך לדמיין מערכת סגורה. הקולטים נמצאים על הגג, והם מרתיחים את המים שזורמים בצינורות דקים ויורדים למטה בצינורות גדולים יותר. הצינורות הללו משותפים לכל הדיירים וליד הדירות, המים עוברים בהתפצלות לצינורות ביתיים.

אבל, למרות שיש קולטים משותפים ולמרות שישנה סירקולציה של מים חמים לכולם, יש גורם נוסף. דוד חשמל בבניין משותף הוא דוד אישי. בהחלט יתכן שכל הקולטים תקינים אבל דוד המים החמים לא תקין ולכן לא יהיו לכם מים חמים בחורף. במידה ותקלה כזאת מתרחשת, אינסטלטור יוכל להחליף את הפנלנג'. זהו חלק שנמצא בחלקו התחתון של הדוד. הוא כולל את גוף החמים ואת התרמוסטט וגם חיבור להארקה. לצורך ההחלפה מפרקים את ההארקה, מבריגים החוצה את הברגים ושולפים את הפלנג'. החלפה שלו בחדש מאפשרת לדוד לספק לכם את כל המים החמים שתצטרכו, בכל עת, גם בחורף. 

אין מים חמים בבניין משותף בגלל קולטים מלוכלכים 

אם בדקתם עם ועד הבית או עם השכנים וראיתם שלכולם אין מספיק מים חמים, יתכן שצריך לבדוק היטב את על המערכת הסולארית. טכנאי מערכות סולאריות מכיר את כל סוגי התקלות, הליקויים, הקלקולים וגם התיקונים שיפתרו את הבעיה. תקלה של מערכת סולארית מרכזית שתביא למחסור במים חמים יכולה לנבוע מאבנית. למידע נוסף על תיקון המערכת – כנסו.

הרתיחה של המים גורמת להיווצרות אבנית שעלולה לפגוע ביעילות גופי החימום ולסתום את צינורות הנחושת הדקים (שנמצאים בקולטים עצמם). מלבד אבנית, הקולטים עלולים עם הזמן להתלכלך בגלל אבק, חול וכדומה. כדי לסלק אבנית מהמערכת ניתן להתקין מסננים שמונעים היווצרות אבנית. סתימות שכבר קיימות ניתן לנקות על ידי הזרמת מים בלחץ. ואם הקולטים מלוכלכים, הניקוי שלהם יוכל לאפשר להם ליצור מחדש אנרגיה מירבית, לצורך חימום המים. כל זאת ביחד עם התקנת פקחום יפתרו חלק עצום מהבעיות של חוסר במים החמים. 

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן