אין מים חמים בבניין משותף

אתם גרים בבניין משותף עם עוד הרבה דיירים ובוואטאפ של הבניין דיירים רבים מתלוננים על כך שאין מים חמים בבניין המשותף שלהם. כולם חושבים באותו רגע שקיימת בעיה רצינית וצריך כעת לפנות לתחזוקה של הבניין, לקבלן או לחברת הדודים שתשלח טכנאי. זו בעיה נפוצה מאוד בבנייני דירות.

אך האמת היא שהבעיה היא לא בעיה שצריך לתקן, אלא צורת העבודה של המערכת המשותפת לכל הבניין. כדי לפתור בעיה זו, על הדיירים להבין איך עובדת המערכת המשותפת של הדודים בבניינים כיום ולמה הבעיה למעשה טמונה בה.

 

הפתרון אם אין מים חמים בבניין עם מערכת משותפת

 

מערכת משותפת, מים משותפים וחשבון חשמל גדול לכולם

במערכת דודים משותפת יש מערכת סולארית משותפת ומערכת צינורות משותפת המתחברת לדודים קטנים. בבנייני דירות, מפאת חוסר מקום יוצרים מערכת כזו לכל דיירי הבניין יחד. דיירי הבניין מחממים מים בשעות שונות במהלך היום, מים אלה מתרכזים בדודים הקטנים של כל דירה. בתוך צינורות המים, בימים שטופי שמש נכנסים עוד מים חמים לדודים הקטנים של הדיירים ויש מים חמים לכולם, אף דייר לא מתלונן וסביר להניח שגם לא תראו תקלות במידה ויש.

אך בימים קרים יותר או מעוננים, מים קרים נכנסים לדודים, מתערבבים עם המים החמים שחיממתם וכך אתם חווים מקלחת פושרת ופחות נעימה. זהו מצב מבאס מאוד שקורה באביב, בסתיו ובחורף בעיקר, כך שלמעשה בשלושת רבע מהשנה אתם מחממים מים בדוד ומבזבזים המון חשמל. למצב זה מצאו במשך השנים פתרונות חלופיים, אך אלו היו פתרונות שעלותם גבוהה בטווח הארוך בעלות ההתקנה וגם בעלויות החשמל.

מפסיקים לשתף את הדוד עם השכנים

כיום כבר אין סיבה שתסבלו ממצב שאין מים חמים בבניין משותף, כיום יש מערכת חכמה שפיתחה חברת לפיד לאחר שנים של ניסיון בתחום הדודים, מערכת זו היא למעשה ווסת שמתחבר בצורה פשוטה לדוד שלכם ויודע לזהות מתי המים שלכם חמים ולהפריד בין המערכת המשותפת לדוד שלכם.

כך, שהמים שחיממתם ישארו עבורכם למקלחת ולא יתערבבו עם המים הקרים בצינורות. מדובר במערכת חכמה שמומלצת כיום להתקנה על ידי תו התקן הישראלי וכבר אלפי ישראלים משתמשים בה ומרוצים.

מה קורה אם המים בצינורות חמים?

האם במקרה כזה אני מפסיד במצב כזה? התשובה היא ממש לא! הפקחום יודע לזהות מתי המים בצינורות המשותפים חמים ובזמן זה לפתוח את השסתום ולאפשר כניסה של מים חמים. בשני המצבים הצרכן שהתקין את הפקחום מרוויח ולא מבזבז חשמל יתר.

כמה חשמל אני אחסוך אם אתקין פקחום?

התקנת פקחום בבית חוסכת במשפחה ממוצעת של חמישה אנשים כחמישים אחוזים מצריכת החשמל החודשית על הדלקת דוד. זה חיסכון עצום אשר מחזיר מאוד מהר את ההשקעה בפקחום שמלכתחילה היא השקעה נמוכה של 1000 שקלים כולל ההתקנה. עד שנה לכל היותר תחזירו את ההשקעה ותתחילו לחסוך בחשמל ולהנות ממים חמים.

יותר מזה, אם כל הדיירים בבניין ישתמשו במערכת הפקחום, לאף דייר לא יהיה מצב שאין מים חמים בבניין המשותף, כולם יהנו באותה מידה ממים חמים וחיסכון בחשמל.

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן