תיקון דוד לא מחמם

יום אחד גיליתם שהמים בדוד לא חמים מספיק. אפילו אם מדובר ביום שמש חם, אפילו אם החלטתם להדליק את הבוילר, רק מים קרים יוצאים מהברזים. יש הרבה סיבות לכך שדוד לא יחמם כמו שצריך, לכן תיקון דוד לא מחמם חייב להתבצע רק כאשר מבינים בדיוק מהי התקלה. אם לא מתקנים את הדבר הנכון, הדוד עדיין לא יבצע את העבודה וגם בזבזתם כסף לחינם.

אם הדוד החדש מחמם לאט או שראיתם שאין אצלכם מים חמים בבניין המשותף, נסביר מה ואיך צריך לתקן. 

תיקון דוד לא מחמם בגלל תקלה בקולטים 

ניקח לדוגמא מצב שבו דוד השמש לא מחמם בקיץ. ברור לכם שהקולט אמור להתחמם בזכות האנרגיה הסולרית ובכל זאת, המים פשוט לא מתחממים. או שאולי המים מתחממים אבל לא מספיק והם בהחלט לא מספיקים לכל המשפחה. אל תמהרו להסיק שהדוד התפוצץ בהכרח. יכול מאוד להיות שהתקלה למעשה מתחילה בקולטים.

קולטי השמש עשויים להתקלקל מכל מיני סיבות. למשל, יכולה להצטבר אבנית או הצטברות של לכלוך שחוסמים את ההתחממות. גם במערכת עצמה יתכנו תקלות, בפרט אם לא הותקנה על הצד הטוב ביותר, אם זכוכית הקולט נשברה או לא שהמערכת לא תוחזקה נכון. לפני שמחליפים את גוף החימום, חשוב לוודא אם הקולטים תקינים או לא תקינים. 

כיצד יכולים המים החמים "לברוח" גם כשהדוד למעשה מחמם

חשוב לשים לב שלא כל מה שנראה כמו תקלה הוא אכן תקלה. לפעמים התיקון יתבצע למעשה על ידי שדרוג מערכת קיימת, לשיפור יעילות פעולת הדוד. בבתים משותפים שבהם מערכת המים החמים משותפת לכל הדיירים, קיימת סירקולציה בין כל הדודים. כלומר, בגלל שהקולטים של כולם מחוברים לאותה מערכת, אם אתם מפעילים את הדוד, חלק מהמים החמים "בורח" לשכנים. 

כך נוצר מצב שגם אם הדלקתם את הדוד, הוא לא יתחמם מספיק. המים החמים נגמרים מאוד מהר, אפילו אם הבוילר דלק להרבה מאוד זמן. במקרים כאלה, אין קלקול שצריך לתקן אבל יש פתרון והוא פשוט אך מתוחכם. מתקינים מכשיר חכם שנקרא פקחום. כאשר המים שלכם התחממו בדוד שלכם, הוא חוסם את הכניסה של מים קרים מהמערכת המשותפת. כך נשארים לכם מים יותר חמים, כל הזמן. אגב, זוהי בדיוק הבעיה שנוצרת כאשר מגלים שהדוד לא מחמם לאחר החלפת גוף חימום. מה שהיה צריך לעשות זה פשוט להתקין פקחום. 

תיקון דודים לא מחממים בגלל גוף חימום תקול 

דוד חשמל לא עובד בגלל עוד כמה סיבות אפשריות, כאשר תקלות חשמל בהחלט עשויות לגרום לכך. בתוך הדוד קיים גוף חימום שנכנס לפעולה כאשר מפעילים את הטיימר או המפסק. במידה וגוף החימום לא עובד, צריך להחליף אותו. לפעמים הבעיה תהיה הצטברות של אבנית שפשוט מכסה את כל הגוף ולא מאפשרת לחום לעבור אל המים. כלומר, אתם מבזבזים כסף בחורף כשהדוד פועל אבל המים לא מתחממים היטב או בכלל לא. 

אם גוף החימום תקול, ניתן להחליף את גוף החימום בלבד. יחד עם זאת מקובל מאוד לנצל את ההזדמנות ולבצע כבר תיקון מקיף יותר, כלומר החלפת כל הפלאנג'. זהו בעצם המרכיב שבתוכו מקובע גוף החימום ובו נמצא גם התרמוסטט (שבודק את חום המים). בנוסף, עשוי להימצא שם גם מאיץ, שמאפשר חימום יותר יעיל ויותר מהיר. לצורך החלפת פלאנג' צריכים לרוקן את כל המים מהדוד, פותחים את הברגים שבחלקו התחתון, מפרידים את ההארקה ואז אפשר להחליף את החלק בחדש. 

תקלה במערבל מים או במשאבת הסחרור

תקלה בתרמוסטט עשויה להשפיע עם חימום המים, אך אם הוחלף הפלאנג', כבר אמרנו שהתרמוסטט החדש יהיה מובנה בפנים. אולם סיבה אחרת יכולה להביא לכך שהדוד לא מחמם וצריך לתקן. בבניינים משותפים, תקלה במערבל או במשאבת הסחרור עלולה להביא לכך שאם לא מקבלים מים חמים במקלחת.

אם משאיבת הסחרור תקולה, לדוד האישי שלכם לא יגיעו מים חמים. תפקידה של המשאבה לערבל את המים משום שהמים החמים נוטים להישאר למעלה (כי משקלם הסגולי נמוך יותר ממים קרים). לאחר התיקון (או בדרך כלל ההחלפה של המשאבה), תוכלו להמשיך וליהנות ממים חמים, כל השנה ובכל עונה. 

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן