אין מים חמים מהקולטים

הקולטים הסולאריים הם למעשה הדרך הטובה ביותר לקלוט קרני שמש שיהפכו לאנרגיית חום ויחממו את המים שלכם למקלחת. אך גם הקולטים מועדים לפורענות ועלולים להפסיק את פעולתם כך שאין מים חמים מהקולטים עבור המקלחת שלכם. במצב כזה סביר שנפעיל את הדוד החשמלי ונשלם על חשמל עבור חימום המים. בכתבה הבאה נדבר על תקלות בקולטים, איך ניתן למנוע אותן ומתי מדובר בתקלות אחרות.

 

אין מים חמים מהקולטים – על התקלה

הקולט הוא למעשה אחד הרכיבים החשובים בדוד השמש. תפקידו לקלוט את קרני השמש שיהפכו מאנרגיית אור לאנרגיית חום שתחמם את המים עבורכם למקלחת.

השימוש באנרגיה של קרני השמש היא חינמית ולכן היא חסכונית ומהווה עבורכם דרך לחיסכון בחשמל.

רוב האנשים משתמשים באנרגיה זו בעיקר בימי הקיץ שחם מאוד ובימים חמים לאורך השנה.

כל זמן שאתם לא מפעילים את דוד החשמל, אתם למעשה חוסכים בחשמל ולכן יש לכם אינטרס שהקולטים יעבדו בצורה מושלמת.

מצב שבו אין לכם מים חמים מהקולטים הוא מצב המעיד על כך שהקולטים שלכם מלוכלכים מאבק או מלאים באבנית. האבק והאבנית חוסמים את כניסת קרני השמש והמים לא מתחממים או שמחממים חלקית.

 

ניקוי קולטים מאובקים או מכוסים באבנית

כדי לנקות את הקולטים שלכם מאבק, כל מה שצריך זה מטלית לחה. עליכם לנקות את הקולט בחלקו העליון בעיקר ופתרתם את התקלה הזו.

במידה ומה שיוצר מיסוך על הקולט היא האבנית, יש לבחון האם מדובר בשכבה דקה או שכבה עבה וקשה.

במידה ומדובר על שכבה דקה, עליכם להרטיב מטלית במים עם חומץ ולנגב את הקולט. החומץ מפרק את האבנית ומוריד אותה. במידה ומדובר בשכבה עבה וקשה, מומלץ להזמין איש מקצוע.

באופן כללי חשוב לדעת כי מידי שנה מומלץ להזמין טכנאי דודים שינקה את האבנית מכל חלקי הדוד, כך תשמרו על כלל רכיבי הדוד ותהנו ממים חמים מבלי לשלם עליהם חשמל.

 

תקלה בקולט או ברכיב אחר

אתם תוכלו לחשוד כי בעיית חימום המים היא בקולט כאשר המים שלכם לא ממש קרים, אלא לא מתחממים עד מצב רתיחה ולמעשה המקלחות שלכם מתאפיינות במים פושרים.

חשוב לציין שמצב זה יכול להעיד על תקלות גם ברכיבים אחרים, אך מכיוון שלנקות את הקולטים זו התקלה הפשוטה ביותר שלרוב אתם יכולים לטפל בה בעצמכם, מומלץ תחילה לבדוק את הקולטים, לנקות אותם ורק לאחר מכן לבחון אם התקלה הסתדרה. במידה ולא, רצוי להזמין איש מקצוע.

 

אילו תקלות עשויות להיות ברכיבי דוד אחרים?

האבנית היא אחד מהתסמונות של דוד תקול וניתן לראות אותה על חלקים רבים. המקום שהאבנית מצטברת בו הכי הרבה הוא גוף החימום שעם הצטברות האבנית עובד יותר ויותר קשה עד שמגיע למצב שהוא נשרף.

כאשר מצטברת אבנית על גוף החימום, אתם תרגישו שהמים לא מתחממים כמו שצריך וכאשר גוף החימום יישרף, המים לא יתחממו כלל.

אם אין לכם בכלל מים חמים בברז, כדאי שתחשדו  כי גוף החימום שלכם נשרף.

תקלות נוספות עשויות להיות בבלאי של הצינורות או בחיבור שלהם אל המערכת. בכל מקרה חשוב מידי שנה או שנתיים לבצע בדיקה מקיפה בעזרת איש מקצוע ולהחליף חלקים שניזוקו עם הזמן.

 

מניעת תקלות בטווח הארוך

דודי שמש הם אחד מהפריטים היותר עמידים שקיימים בבתים ודירות בישראל. דוד שמש יכול להישאר תקין במשך שנים אם מטפלים בו כראוי.

טיפול טוב בדוד השמש בבתים פרטיים יהיה ניקוי שלו באופן עצמאי מידי חצי שנה ובדיקה שלו על ידי איש מקצוע פעם בשנה.

במידה ועובדים לפי שיטה זו, הדוד שלכם יישאר תקין זמן רב והזמנת איש המקצוע מידי שנה תהיה ההוצאה היחידה שלכם מעבר לתשלום חשמל בחימום מים בחורף.

לסיכום, הקולטים הם אחד הרכיבים החשובים בדוד השמש כי באמצעותם ניתן לקלוט קרני שמש בחינם שיהפכו לאנרגיית חום ויחממו את המים.

קולטים מלוכלכים באבק או אבנית ימנעו כניסה מלאה של קרני שמש וכך אתם תחוו מקלחות פושרות. כדי למנוע את התופעה, עליכם לדאוג לתחזוקה קבועה מידי שנה בה תנקו אבק ואבנית.

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן