שיטת חימום המים באמצעות דוד שמש שמאופיינת בישראל בעיקר בימי הקיץ היא השיטה הנפוצה ביותר והחסכונית ביותר, אך בחורף שיטה זו לא תקפה ואנו צריכים לחמם את המים שלנו בעזרת משאבים שעולים לנו כסף. איך בכל מקרה אפשר לחסוך בשימוש בדוד חשמלי? המשיכו לקרוא.
להשתמש בדוד חשמלי ועדיין לחסוך כסף?
אחת השיטות הרווחות בישראל לחימום מים בחורף היא באמצעות דוד חשמלי. הדוד החשמלי מחובר לדוד המים ומספק אנרגיה חשמלית שהופכת לאנרגיה תרמית שמחממת את המים שבתוך הדוד.
היתרון הגדול של שיטה זו, שאנו יכולים למעשה לחמם את המים שבדוד שלנו בכל זמן שרק נרצה. והחיסרון הגדול שלה הוא העלות לשעת חימום של דוד החשמל.
מה חשוב לדעת על דודי חשמל?
שתי השאלות היותר שכיחות בנושא של דוד חשמל הן כמה עולה לחמם מים בדוד חשמל? והאם דוד החשמל הוא חסכוני? על השאלות הללו נענה במאמר זה וכמו כן, נענה על מספר שאלות נוספות הקשורות בחיסכון בחשמל בדודי חשמל.
לפני שנמנה את הדרכים היעילות ביותר לחיסכון בחשמל בדודי חשמל, כדאי לדעת כמה עובדות. צריכת החשמל של דוד מים חמים לא תלויה רק בזמן חימום דוד החשמל בביתנו, אלא גם בעוד פרמטרים כמו אבנית בצינורות, בדוד ובתרמוסטט שמפריעים בחימום מלא של המים, מערכת חימום משותפת לכל דיירי הבניין שיוצרת מצבים שבהם אנו מחממים מים והשכן שלנו משתמש בהם או שהמים הקרים בצינורות זולגים אל המים החמים בדוד וכדומה. לכל המצבים שהזכרנו יש פיתרונות שיעזרו לכם לחסוך בחשמל בעת חימום המים.
כמה כסף צורך דוד חשמל לשעה?
עלות צריכת החשמל בדוד חשמלי מחושבת על פי קילו וואט לשעה. כדי לדעת מהי העלות לשעה של דוד חשמל, עלינו לדעת כמה עולה קילו וואט אחד וכמה וואט מספק הדוד.
בעזרת נתונים אלו נוכל לדעת כמה חשמל צורך דוד החשמל לשעה. לאחר שנדע את הנתון הזה, נוכל גם לחשב כמה כסף צורך דוד החשמל שלנו וכמה זמן צריך להדליק את דוד החשמל.
כמה עולה להתקין דוד חימום חשמלי?
העלות של התקנת דוד חשמל תלויה בעיקר בכמות הליטרים של הדוד. העלות הממוצעת נעה בין 1200 שקלים ל- 1600 שקלים.
איך לחסוך בכ-50% מצריכת החשמל
דוד חשמל תקין הוא דוד שמחמם היטב את המים בדוד ואין בו אבנית שמונעת את חימום המים באופן מיטבי. אך לעיתים יש מצבים שלא תלויים בתקינות הדוד.
כך לדוגמא, בבינייני דירות יש מערכת דודים משותפת בשל חוסר מקום על גג הבניין. במערכות דודים משותפות יש מערכת צינורות שמחוברת לדודים הקטנים בכל דירה, בין הדודים לצינורות אין שסתום שמפריד. במצב זה, כאשר יש מים קרים בצינורות המשותפים, הם זולגים לתוך המים החמים בדוד והופכים אותם לפושרים.
כאשר זה קורה, אנו חושבים שמשהו בדוד לא בסדר ולא מבינים למה הדוד החשמלי לא מחמם את המים שלנו. ומה אנחנו עושים? מדליקים שוב את הדוד החשמלי, דבר שגורם לנו לבזבז עוד המון חשמל מיותר.
אז איך תחסכו בחשמל? פיתרון שכיח שהרבה משתמשים בו הוא שעון שבת. את השעון מכוונים לשעות שבהם אנו מתקלחים וכך לא מדליקים את הדוד לאורך כל היום. זהו פיתרון טוב, אך הוא לא פותר את בעיית השסתום במערכות משותפות. פיתרון חדשני ומהפכני שיעזור לכם לפתור את הבעיה הזו וגם לחסוך בכחמישים אחוזים מצריכת החשמל הוא הפקחום.
מערכת פשוטה וחכמה שיודעת לזהות מתי המים שלכם בדוד חמים וליצור בזמן זה שסתום חשמלי שישמור לכם על המים שחיממתם. כך למעשה יש לכם מים חמים, אתם לא צריכים להדליק שוב את הדוד, נוצרת לכם פחות אבנית כי אתם מחממים את המים בזמן סביר ואתם חוסכים בכחמישים אחוזים מתצרוכת החשמל.
המערכת פועלת גם במצב ההפוך שבו המים בצינורות חמים. במצב זה המערכת תפסיק את השסתום ותאפשר כניסה של מים חמים לדוד שלכם.