נזילה בדוד חשמל

דוד חשמל עלול לנזול מההיקף של מכל המים ("הדוד"). לפעמים הנזילה תתגלה לעין מהחלק התחתון של הדוד. פעמים אחרות, הנזילה תתבטא בטפטוף של מים באחד החיבורים, בהברגות, בשסתומים פורקי הלחץ ועוד. איך תזהו נזילה בדוד חשמל, למי תקראו לצורך התיקון וכמה תשלמו עבורו? מדריך שיעשה לכם סדר ויחזיר לכם את המים החמים. 

איך מזהים נזילה בדוד חשמל 

זיהוי של נזילה מצריך מכם כמה צעדים מאוד פשוטים. קודם כל, כדאי לבדוק את חשבון המים ולראות שאין אצלכם צריכה חריגה. כך ניתן לזהות נזילה מאוד משמעותית אבל לא קל לזהות כך טפטוף מדוד שמש. לכן, עוברים לבדיקה נוספת: סוגרים את כל הברזים בבית ובודקים האם שעון המים הפרטי שלכם ממשיך להסתובב.

אם אינסטלטור בדק ולא מצא נזילה בבית, הבעיה היא ככל הנראה בדוד שלכם. אבל גם בלי להזמין עדיין אינסטלטור או טכנאי של דודים, נותר עוד דבר מה פשוט שתוכלו לבדוק. לא משנה אם הדוד נמצא בדירה או על הגג, פשוט גשו אליו והסתכלו סביבו. אם אתם מזהים טפטוף של מים או שלולית מתחת לדוד או לצינורות המים שמתחברים אליו, יש לכם נזילה בדוד וחייבים לתקן. 

נזילה מצינורות או שסתומים של הדוד החשמלי 

סוג ראשון של נזילות שיחסית נפוצות בדודי החשמל קשור לשסתומים ישנים או לצינורות ישנים. שסתומים או חיבורים בין הצינור לדוד יכולים לנזול בגלל כשל או אבנית. המים החמים גורמים להיווצרות של אבנית משום שבישראל המים נחשבים ל"מים קשים". אגב, תוכלו לפתור את הבעיה הזאת אחת ולתמיד את תתקינו פילטר נגד אבנית (צריך להחליף אותו כל חצי שנה בערך).

נזילה משסתום לחץ בדוד מחייבת ניקוי של השסתום או החלפה. אם החיבורים נוזלים, לפעמים מספיק לחזק את ההברגה אבל לא תמיד די בכך. צינור מטפטף או דולף חייבים להחליף בחדש. אפשר להחליף את כל אורכו של הצינור או לחתוך ולהחליף את החלק הנוזל. שימו לב שבכל דוד יש לא מעט צינורות שונים וחייבים לבדוק היטב לכל אורכם. עלות תיקון מסוג זה תלויה בחלק שהחולף ובאורך הצינור שהותקן. עד 400 ₪ בדרך כלל יבטיחו לכם צינור חדש ותקין המחובר לדוד החשמלי.  

נזילות בדודי חשמל מתוך הדוד עצמו 

מלבד נזילות שנובעות ישירות מתוך אחד הצינורות של דוד החשמל, עשויה להופיע נזילה מלמטה. נזילה מהחלק התחתון של הדוד נקראת גם נזילה מהפלאנג'. מדובר בסוג של מתקן ש"יושב" בתוך הדוד, עם חיבור בהברגות. על גבי החלק הזה יושבים מרכיבים חיוניים לפעולה של כל דוד חשמל – התרמוסטט וגוף החימום. גוף החימום עצמו מחמם את המים כאשר אתם מפעילים את הבויילר. התרמוסטט הוא החלק שמכוון את עוצמת החימום, שנפסק ברגע שטמפרטורת המים מגיעה לטווח הרצוי.

הפלאנג' עצמו יתחיל לנזול כאשר האיטום שלו לקוי ולרוב בגלל התיישנות בשילוב עם אבנית. גוף החימום מושך אליו את עיקר האבנית שבמים, אלא אם כן התוקן בבית פילטר. כאשר הפלאנג' דולף ומטפטף צריך להחליף אותו בשלימותו. אגב, לפעמים ימליץ האינסטלטור להחליף אותו אם גוף החימום בלבד התקלקל (גם אם אין דליפה). 

מה אומרת לנו נזילה מגוף הדוד  

כאשר מגלים שהדוד נוזל מהחלק העליון, החלפה של חלק כזה או אחר או ניקוי של האבנית לא יועילו. דוד חשמלי יכול לעבוד היטב 5 שנים, 10 שנים ואפילו מעבר לזה. אבל המים הרתוחים וגם מזג האוויר הקיצוני, חום או יובש, יגרמו בסופו של דבר גם לטובי הדודים להתקלקל. אם מגלים דוד נוזל מלמעלה, התקלה תחייב החלפה של הדוד.

לפעמים, לפני כן תשימו לב שהמים יוצאים חומים או מלוכלכים כאשר מתקלחים במים חמים. זאת אומרת שציפוי הדוד נהרס ולפעמים גם ישנה כניסה של חול או חלודה פנימה. דוד שלא מתחזקים בסופו של דבר ינזול, אי אפשר לרתך אותו או לסתום את הסדק לאורך זמן. החלפה בחדש תפתור את הבעיה. מחיר דוד חדש כ-1500 – 2000 ₪ לערך (לעומת החלפה של פורק או תיקון צינור או פלאנג' שיעלו עד כמה מאות ₪). לאחר החלפה מובטחים לכם מים חמים, ללא תקלות. 

 

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן