מים חומים מהדוד

פתחתם את הברז וגיליתם שבמקום שהמים יהיו צלולים הם חומים, לא נעים. דבר ראשון, שימו לב האם פתחתם את המים הקרים או שמא את החמים. במידה והשתמשתם במים החמים, זאת אומרת שיוצאים לכם מים חומים מהדוד. כמה גורמים יכולים להוביל לכך, נציג זאת וגם את הפתרונות וכמה טיפים מועילים.

מים חומים מהדוד לאחר הפסקת מים  

מאוד טבעי להילחץ מכך שיוצאים המים החומים מהברז או מהדוש. טבעי מאוד לחפש פתרונות אבל למעשה, לפעמים לא צריכים להזמין איש מקצוע, טכנאי דודים או אינסטלטור. קודם כל, הניחו למים קצת לזרום ותראו אם רואים השפעה מיטיבה. אם הייתה הפסקת מים או שהזמנתם אינסטלטור בגלל נזילה כזאת או אחרת, חלק מהמים בדוד הספיקו כפי הנראה להתרוקן (לחזור בחזרה).

כעת, כשיש פחות מים, הם נושאים איתם לכלוך שהצטבר בחלק התחתון של הדוד. לאחר זרימה חופשית המים מתנקים ותראו בוודאי גם קצת בועות אוויר נלוות שמשתחררות מהדוד. אם המים נקיים כעת, הכל הסתדר. אגב, תופעה כזאת תופיע לאחר כל תיקון, בצנרת בבית או החלפת קולט, החלפת דוד וכדומה. אבל אם עדיין המים יוצאים חומים עוד ועוד, הפתרון יהיה אחר.  

איך יודעים אם המים החומים מגיעים ממקור זר 

לפני שנמשיך לפרט על הפתרונות והסיבות לכך שהמים מהדוד מגיעים כשהם חומים, מומלץ לבדוק דבר נוסף. שימו לב האם גם ברז המים הקרים מוציא מים בצבע עכור. במידה וזהו המצב, בדקו עם העריה או עם תאגיד המים האם נעשות עבודות בסמוך אליכם. עבודות על תשתיות וצנרת יכולים לגרום לחדירת לכלוכים שצובעים את המים.

אם המקור הוא מבחוץ, לא יעזור לקרוא לטכנאי דודים. אם נאמר לכם שאין בעיה באיכות המים, אז צריכים לבדוק גם את הדוד. בהקשר זה, חשוב לדעת שאם יוצאים מים עכורים, גם חמים וגם קרים, יתכן שיש בעיה בשסתום האל חזור בדוד המים. כלומר, מים עכורים מהדוד מתערבבים גם עם המים הקרים וזו התוצאה. בתיקון הדוד, וודאו שגם מחליפים את שסתום האל חזור. 

מים חומים מהדוד בגלל התיישנות 

אם ווידאתם שלא הייתה הפסקת מים ועדיין המים החמים יוצאים חומים או בצבע זר אחר, יתכן מאוד שזו בעיה של חלודה, אבנית ולכלוכים אחרים. דודים עשויים מתכת ולכן, במגע עם מים, ובפרט כשהם חמים מאוד, נוצרים חלודה וקורוזיה. לכן, כל דוד תקני עובר תהליך של ציפוי. 

צפוי אמייל נועד למנוע חלודה במים. אך עם הזמן האמייל נסדק והציפוי מתקלף. האבנית, החלודה ומשקעים אחרים שהולכים ומצטברים (משום שהמים לא מגיעים אף פעם טהורים ונקיים לחלוטין) יוצאים מהברזים. כדי לפתור את הבעיה צריך להזמין טכנאי דודים. ראשית, הוא ירוקן את כל המים מהדוד. לאחר מכן, יבדוק האם הדוד שלם לחלוטין, עד כמה הוא מלא באבנית, האם הציפוי כבר עשה את שלו. לפי הצורך, ניתן לשטוף ולנקות את האבנית. אם הדוד בסך הכל במצב סביר, ניתן לאחר הניקוי לחדש את הציפוי אך לא תמיד זה ישתלם.  במידה והדוד כבר ישן יחסית (הותקן לפני כ-8 – 10 שנים ויותר) יש מקום להחליף את כל הדוד. 

כעת, על מנת לשמור על הדוד לאורך זמן ולמנוע מים עכורים, תוכלו להקפיד על כמה דברים. וודאו שאין נזילות בצנרת, מתחת לדוד או לקולט. שימו לב שהתרמוסטט מכוון לטמפרטורה לא גבוהה מדי. הזמינו תחזוקה לדוד מדי מספר שנים. התקינו פילטר בצנרת המים, כך שלא תיווצר אבנית בתוך הדוד, על גוף החימום ובכלל, בצנרת המים החמים. אל תפעילו את הבויילר ללא צורך, ניתן להתקין טיימר שיפעיל ויכבה אותו באופן אוטומטי (אם דוד השמש לא מחמם מספיק). כך הדוד יישמר והמים יישארו נקיים וצלולים לאורך זמן. 

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן