דוד לא נדלק

גיליתם שהתאורה במפסק הדוד לא נדלקת. האם באמת הדוד לא נדלק? זוהי שאלה חשובה מכיוון שאם הדוד התקלקל נצטרך להזמין טכנאי דודים מיומן. אבל אם רק הנורה נשרפה, לרוב מספיק יהיה להחליף את המפסק ולכך נוכל להיעזר בחשמלאי מורשה. ריכזנו את כל מה שעליכם לדעת על דודים שלא נדלקים, דודים שלא נכבים, מהן הסיבות ומה הפתרונות. 

דוד לא נדלק איך יודעים אם יש קצר  

דוד שלא נדלק עשוי להצביע על כך שיש קצר. קצר עלול להצביע על כך שגוף החימום שבתוך הדוד התמלא אבנית ונשרף. דבר ראשון, בדקו האם מלבד העובדה שהנורה של המפסק לא דולקת, האם מפסק המתח קפץ. במידה ולא קפץ המפסק בארון החשמל, בדקו האם אתם רואים שקיימת צריכת חשמל.

השוו את הצריכה בשעון החשמל בין שני המצבים – מפסק מורם ומפסק מורד. אם צריכת החשמל משתנה, זאת אומרת שהבוילר פועל ורק הנורה למעשה שרופה וצריך להחליפה. חשמלאי בדרך כלל לא יתאמץ להחליף את הנורה אלא יחליף את המפסק. החלפה שכזאת עשויה לפתור גם תקלות נוספות, כגון מפסק ישן שבו חוטי החשמל התחילו להישרף ולכן גם לקצר מפעם לפעם. 

מה עושים אם הדוד לא נכבה

מצב הפוך עלול לקרות כאשר אתם מפעילים את הדוד, לאחר מכן מכבים אותו אבל הוא לא נכבה (המנורה נשארת אדומה). לכאורה, זה מצב שונה לחלוטין אך למעשה גם זה מצביע על בעיה במערכת החשמל.

במקרים כאלה, בדרך כלל קיימת זליגת מתח בשל מפסק ישן או תקול. זרם חשמלי "זולג" באופן תמידי או מדי פעם, בגלל חוטי חשמל מבודדים שהחלו להישחק ולהינתך במהלך הזמן. גם במצב זה, בדרך כלל החלפה של המפסק של הדוד תתקן את המצב. במידה ולא, צריך לבדוק יותר ביסודיות ולעומק את החיווט, בעזרת חשמלאי. 

מה עושים אם החלפת המפסק לא עזרה והדוד לא נדלק

החלפת המפסק פותרת מיד את התקלה, אם אכן המפסק היה תקול או מקצר. אך יתכן שמלבד התקלה הזאת, הדוד עדיין לא פועל גם כשהמתג מופעל. אם זה המצב, יכול מאוד להיות שהפיוז של התרמוסטט "הלך". תרמוסטט שהתקלקל עשוי לגרום לאחת משתיים: או שהדוד לא יחמם בכלל את המים או שגוף החימום יחמם את המים יותר מדי.

מצב כזה מצריך החלפה של התרמוסטט ולאחר מכן כיוון מחדש לטווח הטמפרטורה הרצוי. טכנאי דודים יוכל לטפל בשני הדברים הללו בקלות. מצב נדיר יותר שהדוד פועל אך למעשה לא מחמם את המים קורה בגלל פיצוץ בדוד עצמו או פיצוץ בקולט. אפשרי שזה קורה בגלל אבנית שיוצרת סתימה או נזילה ואז צריך להחליף צינור או אפילו את קולט השמש. לאחר מכן, דוד השמש יחמם כרגיל וגם הבוילר יתפקד ללא כל קושי. 

מדוע הדוד נדלק אבל לא מחמם מספיק 

אם המפסק של הדוד תקין אך לא מגיעים מספיק מים חמים, אפשרי שהבעיה אחרת. במקרה כזה מומלץ להתקין פקחום, שמתאים לבניינים משותפים. בגלל מערכת הקולטים המשותפת בגג, מים קרים יותר מבחוץ עלולים לעבור מהשכנים שלכם אל הדוד הדירתי שלכם. כלומר הדוד פועל, דולק אבל המים החמים שלכם נמהלים במים קרים שלהם, ואתם מרגישים כאילו הדוד לא מחמם מספיק את המים. פקחום יודע לנתק את הדוד שלכם, לאחר שהטמפרטורה של המים בדוד עולה מעל טמפרטורת המים שמגיעים בחורף מהקולטים או ממערכת המים החמים המשותפת עם השכנים. 

לפעמים תפעול שגוי של הטיימר נראה כמו תקלה 

אם התחלתם להשתמש בטיימר, כלומר שעון לדוד החשמלי, קבלו טיפ חשוב. בטיימר יש מפסק נוסף, מעבר למפסק של ON ו-OFF. לפעמים מזיזים רק את המפסק של הטיימר למצב הפעלה, אך המפסק הראשי במצב 0. צריך לוודא ששני המפסקים מכוונים למצב "פועל כעת"  ורק אז, הדוד יפעל. במידה והטיימר עצמו התקלקל, צריך כמובן להחליפו בחדש. 

 

מה היה לנו כאן?
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן